Wat te doen bij allergieklachten…Kies je voor regulier of alternatief?

regulier vs alternatief

Wat doe je als je het volgende ervaart?

  • huiduitslag
  • niesbuien
  • loopneus
  • ademhalingsmoeilijkheden
  • irriterende ogen
  • jeuk
  • opgezwollen huid of lippen

Als zo’n klacht maar van korte duur is en je hebt er daarna geen last meer van, maak je je er verder niet druk om en ben je het alweer vergeten voordat je er erg in hebt.
Maar als je dagelijks of regelmatig en voor een langere tijd last hebt van zulke klachten, wil je er iets tegen doen, toch? En wat doe je dan?
Voor de meeste van ons is de eerste stap naar de huisarts. De huisarts kan je dan direct een zalfje, spray, druppels of een ander middel voorschrijven, die je dan bij de apotheek haalt. Of hij verwijst je door naar bijvoorbeeld een allergoloog, zodat je in het ziekenhuis kan worden onderzocht op je klachten.

Wanneer het daadwerkelijk om een allergie gaat en je zoekt op informatie over allergieën, zul je uit de hoek van de reguliere gezondheidszorg horen dat een allergie uitsluitend te onderdrukken en niet te genezen is. Het tegenovergestelde kun je echter horen uit de hoek van de alternatieve gezondheidszorg. Hoera! En ik wou dat ik het wist toen ik als tiener te horen kreeg dat ik allergisch was voor een waslijst aan producten, dieren en stoffen. Mij werd verteld dat ik zoveel mogelijk uit de buurt van de allergenen moest blijven en dat ik verder de symptomen van de allergieën in toom moest houden met het gebruik van neussprays, oogdruppels en antihistaminepillen. Daarnaast moest ik de zogenaamde allergenen zoveel zien te vermijden, dus geen wandeling in het park, geen wollen jas, geen huisdieren, geen tapijt, een anti-allergisch hoofdkussen aanschaffen, horren voor de ramen en huidverzorging voor de gevoelige huid kopen. En dat is dan ook wat ik deed, want ik wist niet dat er ook een andere optie bestond…

NLP!

Pas in 2008 ontdekte ik NLP, neuro linguïstisch programmeren. In 2009 ging ik de opleiding tot NLP Practitioner volgen. In 2010 hoorde ik ineens van een anti allergie kuur en deed ik vrijwillig mee aan een demonstratie die me mijn hele leven bij zal blijven, want daarna raakte ik al snel verlost van al mijn allergieën! Het klinkt misschien ongeloofwaardig. Het hele verhaal kun je HIER lezen. Ik vond het heel bijzonder om mee te maken én de resultaten spreken voor zich. Geen allergische reacties meer.

Hoe kan een methode als NLP je van een allergie afhelpen?
NLP beschouwt een allergie niet als een ziekte, maar als een vorm van gedrag. Het is namelijk fout gedrag van je immuunsysteem. Dat systeem gedraagt zich op een verkeerde manier wanneer het in contact komt met het allergeen. Het herkent het niet als een ongevaarlijke, maar een GEVAARLIJKE stof. Hierdoor wordt histamine afgegeven en dat levert een allergische reactie op.
Vanaf het moment dat een allergie is ontstaan, wordt iedere keer dat je in contact komt met het allergeen hetzelfde pad in de hersenen afgelegd, wat als reactie die afgifte van histamine en de daarop volgende klachten geeft. Dat neurologische pad blijft in stand, totdat jij die verbreekt. Door middel van taalpatronen en visualisatietechnieken kun je met NLP zo’n negatief gedragspatroon doorbreken. Bovendien installeer je vervolgens een positief alternatief gedragspatroon. Dat is NLP in een notendop!

Met dit artikel wil ik je laten weten wat er buiten het reguliere circuit mogelijk is als je van allergische klachten afwilt. NLP wordt in de regel namelijk niet genoemd door de huisarts. 1) omdat hij het niet kent en/of 2) omdat het niet wetenschappelijk bewezen is. Echter, sprekende uit ervaring kun je er zo verschrikkelijk veel baat bij hebben, dat iedereen in ieder geval van deze mogelijkheid op de hoogte moet zijn, vind ik.

Praat hieronder erover mee!
Heb jij een allergie? Wat is of was jouw eerste stap om er vanaf te komen? Informatie op internet zoeken? Een afspraak met de huisarts maken? Of iets anders?
Ben je bekend met NLP? Sta je überhaupt open voor alternatieve gezondheidszorg of sta je er sceptisch tegenover?

Ik ben nieuwsgierig naar wat jij op dit gebied doet en vindt.

Laat bovendien nog meer mensen weten dat NLP een mogelijke oplossing is tegen allergie en deel dit artikel. Hoe meer mensen we op de hoogte brengen, hoe beter. Zelfs als jij er niet zeker van bent dat NLP kan werken, verspreid deze informatie, want voor een ander is het wellicht dé oplossing.

Op jouw gezondheid!
Tatiana

Geef een reactie

Name and email are required. Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.