Hooikoorts, wat doe je ertegen?

hooikoorts

De eerste mooie lentedag en je bent verkouden,…of komt het snotteren, het niezen, hoesten en het feit dat je ’s morgens vroeg je jeukende ogen rood wrijft door de HOOIKOORTS?

Wist je dat…

 • 1 op de 5 mensen hooikoorts heeft
 • bij de meeste mensen de eerste en meest hevige klachten in maart beginnen
 • sommige mensen bijna het hele jaar last hebben van hooikoorts
 • dit komt, doordat de hooikoortsveroorzakers bloeien tussen januari en oktober

Wanneer je veel last hebt, ga je doorgaans naar de drogisterij of apotheek voor een middeltje die de symptomen onderdrukt. De meeste mensen weten niet dat je een allergie ook bij de kern kunt aanpakken. Een methode waar ik voor het eerst in 2010 mee heb kennisgemaakt, is een NLP techniek. Deze gaat ervan uit dat allergie een foutieve reactie van het immuunsysteem is, die meestal is ontstaan in de jeugd. Op het moment van de eerste allergische reactie was er sprake van een hevige emotie terwijl de pollen door de lucht vlogen. Het onderbewustzijn maakte toen de koppeling tussen de nare emotie enerzijds en de op dat moment aanwezige allergenen (pollen of stuifmeel in het geval van hooikoorts) anderzijds.

Heb jij last van hooikoorts of een andere allergie en wil je er vanaf? Dan kan de Mindtrain Methode uitkomst bieden.Vraag een vrijblijvend adviesgesprek (strategiesessie) aan of meld je direct aan voor een individueel coachingstraject via dit contactformulier.

zelfhypnose scriptJe kunt trouwens NU al wat doen om jouw klachten op een natuurlijke wijze te verminderen. Namelijk door jezelf te hypnotiseren!
Wanneer je in het reactieveld hieronder vertelt welke allergische klachten jij ervaart en wat je er momenteel tegen doet en in hoeverre dat voor jou werkt, krijg je van mij GRATIS het script voor zelfhypnose bij hooikoorts…in geschreven (rapport) én gesproken vorm (mp3).

Op jouw gezondheid!
Tatiana

 

32 reacties op “Hooikoorts, wat doe je ertegen?”

 1. Allergisch voor hooikoorts huismijt katten hele heftige reacties tot zo ziek dat ik niet meer kan functioneren. Toen ik mijn voeding veranderde omdat ik erachter kwam dat ik gluten intolerantie heb leken de allergieklachten te verdwijnen. Helaas nu de gezonde leefstijl zijn basis heeft gevonden komen klachten toch terug. Balen! Ik wil ervan af en niet met pillen en poeders die het uiteindelijk niet oplossen. Iets in mijn systeem houdt dit in stand. Ben benieuwd naar deze methode.

  1. Beste Yvonne, Bedankt voor jouw reactie. Vervelend dat de allergieklachten na verandering van je voedingspatroon uiteindelijk toch weer zijn teruggekomen. Ik zou zeggen, kijk eens naar mijn gratis video als je dat nog niet gedaan hebt: https://leefallergievrij.com/aanmeldengratisvideo

   Daarna heb je de mogelijkheid om direct online een gratis vrijblijvend gesprek (via Zoom) in te boeken op een dag en tijd dat het voor jou uitkomt.

 2. Hallo Tatiana,
  Ik sta zeer zeker open voor zelfhypnose.
  Probeer ook wel zelf m’n mind te ‘resetten’, maar dat valt nog niet mee…
  Ben zeer overgevoelig voor grassen, pollen, huisstofmijt, latex, dieren en nog te veel om op te noemen…. allergisch astma heb ik ook.
  Ben niet zo van de medicatie, maar momenteel erg veel last van jeuk in keel en volle neus…
  Ben benieuwd of het werkt voor mij, bedankt al vast

  1. Hoi Willy, Dankjewel voor jouw reactie! Ik zal je de zelfhypnose bestanden toesturen.

   Wat je nog kunt overwegen, is meedoen met de pilot. Op dit moment draait de testfase van mijn online programma, waardoor je m.b.v. video’s jezelf thuis van jouw allergie(ën) kunt bevrijden. Mail mij wanneer je interesse hebt: tvgaasbeek@gmail.com

   Je kunt ook via deze link mijn gratis video bekijken en van daaruit eventueel een vrijblijvend gesprek inplannen. Zie https://leefallergievrij.com/aanmeldengratisvideo

 3. Hoi Tatiana, ik heb last van hooikoorts (tranende ogen, jeuk, loopneus, moeheid, schorre stem) en eczeem. Ik slik daar jaren pillen voor en gebruik een neusspray. Onlangs heb ik besloten de natuurlijke weg te bewandelen en heb ik een nlp sessie gehad. Ik wil graag kijken of zelfhypnose me weer een stapje verder kan helpen.

 4. Hallo Tatiana
  Al zolang ik me kan herinneren blijf ik een week of 5 a 6 het liefst binnen wanneer het hooikoorts seizoen er is. Ik heb al erg veel geprobeerd maar niets werkt afdoende. Alleen tijdens mijn 3 zwangerschappen had ik geen last van hooikoortsklachten. Ik wil wel graag die zelf hypnose proberen.

 5. Hallo Tatiana.
  Ik ben benieuwd naar zelfhypnose zeker in verband met hooikoortsklachten. je kent het wel: erg jeukende en tranende ogen, niezen en een b=gevoel van koorts. ik zou dan ook graag het script en de mp3 ontvangen.
  alvast heel erg bedankt
  lieve groet

 6. Ik heb al jaren lang last van alle hookoorts klachten. Wat hielp het beste bij mij ? Een weekje kuur met prednisolon 5mg tabletjes en daarna nergens meer last van tot het volgende jaar. Wat ook goed helpt is je voeding aanpassen ! Puur natuurlijk voedsel, geen eten uit potjes en blikjes. Scharrelvlees en biologische groenten. Probeer dit maar eens in plaats van al dat zweverige gedoe !

  1. Hoi Hans, Bedankt voor jouw reactie! Kreeg je de Prednisolonkuur speciaal om van de hooikoorts af te komen of was dat een prettige bijwerking?
   Gezonde voeding is sowieso een aanrader! Wat je zegt, het liefste puur natuur, dus geen bewerkt voedsel.
   Wat bedoel je overigens met “al dat zweverige gedoe”?
   Wil je evengoed de zelfhypnose bestanden ontvangen?

 7. Hoi! Ik heb al heel veel jaren last van hooikoorts, niezen, snotteren, jeuk in de ogen en keel.
  Ik dacht dat ik het was vermindert en ik er voor een groot deel van af was, doordat ik met mezelf aan de slag ben gegaan. Helaas was het gister weer mega erg. Ik wil geen medicijnen meer gebruiken. Dus ik probeer het te verminderen door met een zoutoplossing mijn neus te spoelen.
  Ik ben heel benieuwd naar de zelfhypnose!

 8. hallo, Ik heb al jaren hooikoorts, en alleen in als het echt niet meer kan neem ik tabletjes. Liefst wil ik zo weinig mogelijk medicijnen nemen, omdat ik :
  – merendeel van de dag binnen op kantoor zit
  – al medicijnen heb ivm kanker.

  Daarbij ben ik zeer geinteresseerd in hypnose en wat je ermee kan doen.
  Graag zou ik de gesproken versie willen ontvangen.

 9. Hallo Tatiana,

  Ik heb last van hooikoorts in het vroege voorjaar. Elk jaar vergeet ik weer dat ik er last van heb, tot het weer begint. Ik gebruikte otrivin azealastine. Dat hielp, maar is helaas uit de handel genomen. Daarna heb ik prevalin geprobeerd, zou verbeterde receptuur zijn, maar ik had daar weer geen baat mij. Later bedacht ik me dat ik dat in het verleden eerder had geprobeerd en dat dat toen bij mij ook niet effectief was. Nu blijf ik zoveel mogelijk binnen als het hooikoortsweer is of ik nies me suf en loop met vele pakjes zakdoeken rond en zalf om mijn schrale neus en lippen te verzachten.

 10. Hallo Tatiana,
  Mijn hooikoortsklachten gaan gepaard met niezen, verstopte neus. Hiervoor gebruik ik Prevalin.
  Daarnaast heb ik een sesamallergie.
  Ik ben geïnteresseerd in het script voor zelfhypnose.

  1. Beste Ing, Heb je nog steeds last van hooikoorts? Luister bij voorkeur iedere ochtend en avond (wanneer je half in slaaptoestand verkeert) naar het audiobestand of praat jezelf er doorheen met het hypnosescript. Ik stuur ze via e-mail naar je toe!

 11. Hoi Tatiana,

  Met positieve verbazing lees ik op jou site over NLP en hooikoorts. Het ebook heb ik ook gelezen en ik ben heel geïnteresseerd. Ik heb erg veel last van niezen en jeuk in de mond bij bepaalde bomen, appel en sommige noten. Ook van huisstofmijt ga ik niezen. Ik gebruik anti allergie pilletjes en tape op mijn rug van de fysiotherapeut. Beide geeft enige verlichting maar onvoldoende en het gaat niet over. Ik ben benieuwd naar de zelfhypnose.

  Groeten Marleen

 12. Hoi, ik heb sinds twee jaar heftige hooikoorts beginnende in mei. In die mate dat ik ook echt ziek ben en ontstekingen krijg. Wat ik nu probeer te doen is voldoende drinken, mijn voeten masseren en zorgen dat ik voldoende slaap zodat mijn weerstand in iedergeval goed is als het seizoen weer begint. Ik heb ook homeopathie geprobeerd vorig jaar, maar dit jaar moet nog uitwijzen of dat effect heeft gehad. Ook heb ik dit jaar elke dag een klein lepeltje honing van een imker uit de omgeving gegeten. Ik zou graag zelfhypnose willen proberen om meer te ontspannen en om de allergie te behandelen. Bij voorbaat dank, groeten Jorin

 13. Hoi, ik heb ook al 25 jaar hooikoorts. Ik ben er inmiddels van overtuigd dat het temaken heeft met overtuigingen ed van vroeger. Ik heb rode jeuk ogen , neus en keel. Iet alleen jeuk maar ook pijnlijk en ik ben vreselijk moe en prikkelbaar. Ik ben zoekende naar andere wegen om er wat aan te doen en dit intrigeert me wel. Bvd marieke

 14. Hoi Tatiana,

  Snotneus, rode ogen en jeukende ogen. Het is ieder jaar weer een feest. Van alles geprobeerd. Immunotherapie hielp tijdelijk, maar heeft me wel een notenallergie opgeleverd. Nu weer terug bij af. Wat heel goed werkt bij mij: ’s ochtends heel intensief sporten en meteen daarna een ijskoude douche nemen. Tot de middag heldere ogen en lege neus. Daarna ramen dichthouden.

 15. Ik gebruik elke morgen een eetlepel citroensap in lauw warm water. Dat werkt op zich goed. Ik ben benieuwd naar het script voor zelfhypnose.

 16. Hoi, ik heb een enorme loopneus, ontstoken ogen en ’s nachts astma, voornamelijk door de ambrosia die nu bloeit en ook het huismijt seizoen start weer. Doordat mijn immuunsysteem dus constant extreem aan staat ben ik doodmoe. Om toch te kunnen functioneren gebruik ik de reguliere medicatie (pillen, astma puffer, oogdruppels). Ik zou graag je script uit willen proberen.

 17. Het is gelukkig bijna weer over, maar ik heb veel last van jeukende ogen, hevige niesbuien die niet lijken op te houden, soms en schurende, kriebelende keel, en jeuk aan mn huid her en der. Vooral mei / juni – in te grasseizoen. Als ik in de tuin ga werken heb ik t hele jaar door last. Dat doenik dus helemaal niet meer.

 18. Sharmila Girdhari

  Hai. De gebruikelijke symptomen heb ik. Vol hoofd. Jeukende ogen. Kriebel in de oren. NIeren tot je er gek van wordt. Ik ontvang graag die informatie van je. Alvast bedankt.

 19. Ik heb al een jaar of 20 vreselijke last van hooikoorts van ca. maart -oktober. Ik slik pillen, heb een apparaatje dat m’n neusslijmvlies minder gevoelig moet maken, heb een speciaal dieet geprobeerd (ben ook intolerant voor lactose en gluten) en bioresonantie. Maar het blijft behelpen en het is elk jaar -zeker in juni- grote ellende (dan ben ik er vaak hartstikke ziek van, ondanks medicatie). Kortom: ik ben heel, heel benieuwd wat zelfhypnose/NLP hierin voor mij kan betekenen. 🙂

 20. Margie Verhagen

  Sinds 3 -4 weken ernstige hooikoortsklachten, veel niezen, rode jeukende ogen, af en toe een bloedneus, kriebel in de keel, veel snotteren, nasaal praten.

  Gebruik neusspoelingen met sole van keltisch zeezout en spuit een zoutoplossing van een combinatie van een paar gram zeezout en natriumbicarbonaat en 1 druppel eucalyptus etherische olie.

  1. Hi Margie,
   Wat je doet met die neusspoelingen is heel goed. In welke mate merk je een positief effect?

   Overigens, mijn e-mail aan jou met daarin het zelfhypnose rapport en het audiobestand kreeg ik terug. Heb je een foutief e-mailadres opgegeven? Wanneer je de bestanden alsnog wilt ontvangen, geef mij jouw e-maildres. Dat hoeft niet in het commentaarveld. Je kunt mij ook een e-mail sturen: tvgaasbeek@gmail.com

 21. Hallo Tatiana

  Het is helemaal mis.
  De ogen jeuken, de neus loopt, het gehemelte jeukt, niezen aan een stuk door. Drama. Wil liever niet aan de medicijnen. Ben op zoek in het alternatieve circuit. Ben heel benieuwd of zelfhypnose werkt.

  1. Hoi Judy,
   Bedankt voor je reactie. Ik ken het gevoel, want heb het zelf ook meegemaakt. Als je wilt, kun je een keer een hypnose test bij me doen, voordat je voor een coachingstraject kiest. Dan weet je in hoeverre hypnose bij jou werkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.